Aankoop

Uw huis kopen via Oude Keizer makelaardij.

Wij inventariseren uw woonwensen en vinden het huis dat bij u past. Heeft u een woonhuis op het oog, dan beoordelen wij die objectief. Bijvoorbeeld door de woning deskundig te taxeren of een bouwkundige inspectie te laten uitvoeren. Zo kunnen wij u behoeden voor een aankoop waar u achteraf spijt van krijgt.

Stap 1. Opstellen woningprofiel
Stap 2. De zoektocht
Stap 3. Woning op het oog
Stap 4. Grondig onderzoek
Stap 5. Professioneel onderhandelen
Stap 6. De koopakte

Stap 1. Opstellen woningprofiel

Uw zoektocht naar de ideale woning begint met het opstellen van het woningprofiel. Tot welk type woning voelt u zich aangetrokken? Welke eisen stelt u aan omgeving, locatie en prijsklasse? Dit profiel zal dienen als uitgangspunt bij het zoeken naar uw nieuwe woonhuis.

Stap 2. De zoektocht

Gedurende de zoektocht ontvangt u informatie over woningen die binnen uw profiel passen. Wij houden het dagelijkse huizenaanbod scherp voor u in de gaten, onder andere via collega makelaars.

Stap 3. Woning op het oog

Wanneer een huis u aanspreekt, maken wij een afspraak voor bezichtiging. Ongeacht of het woonhuis bij een particulier of bij een makelaar te koop staat. Terwijl u uw gevoel laat spreken, letten wij onder andere op de volgende aspecten van de woning:

  • bouwkundige staat;
  • staat van onderhoud;
  • courantheid;
  • prijs-kwaliteit verhouding;
  • eventueel van toepassing zijnde belemmerende bepalingen.

Na de bezichtiging geeft uw makelaar een volledig waardeoordeel over de woning. Bij de beoordeling spelen o.a. ligging, grootte, type, ouderdom, onderhoud en afwerkingsniveau een rol. Hieruit vloeit een gedegen aankoopadvies voort.

Stap 4. Grondig onderzoek

Wanneer u een woning gevonden heeft die op het eerste gezicht aan alle wensen voldoet, wordt er gekeken welke onderzoeken noodzakelijk zijn. Daarnaast wordt er juridisch onderzoek gedaan naar o.a. de volgende zaken:

  • kadastrale recherche;
  • erfpacht en erfdienstbaarheden;
  • overige rechten en plichten.

Stap 5. Professioneel onderhandelen

Wanneer wij het juiste huis gevonden hebben, bespreken wij met u de onderhandelingsstrategie. Vervolgens gaan wij namens u onderhandelen over de prijs met de verkoper of diens makelaar.

Secundaire zaken zoals ontbindende voorwaarden, datum overdracht en de roerende zaken worden hierbij betrokken.

Stap 6. De koopakte

Als de onderhandelingen tot een overeenkomst hebben geleid, wordt de koopakte opgesteld. Wij controleren of in de koopakte alle onderdelen van de koopovereenkomst op de juiste juridische wijze zijn vastgelegd.

De koopakte wordt door de koper en verkoper ondertekend en vervolgens naar de notaris gezonden. Tijdens het bezoek aan de notaris, wanneer de akte van levering wordt ondertekend, zijn wij bij u als adviseur, getuige en woordvoerder.

Voordat u juridisch eigenaar wordt, gaat u met ons nogmaals het woonhuis inspecteren. Er wordt dan gekeken of de woning zich nog in dezelfde staat bevindt en of alle roerende zaken, zoals die in de koopakte staan vermeld, zijn achtergebleven. Ten slotte… begeleiding bij de notaris.

Gekocht!

U heeft nu uw droomhuis gekocht. Na het bezoek aan de notaris mogen wij u van harte feliciteren. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u daarmee, ook na de eigendomsoverdracht, altijd bij ons terecht.

Ik wil meer weten